Winkelwagen - FAQ - Contact - English

Ontstaan van De Vrije Koe

Als entrepreneur sinds 1995 en voormalig hobbyboerin, is initiatiefneemster van De Vrije Koe Cynthia Bruining al jaren geïnteresseerd in het boerenleven. Van jongs af aan is ze al gefascineerd door het samenspel tussen: mens, dier en natuur en verrukt van wat de natuur voortbrengt. De natuur als onuitputtelijke inspiratie bron en diep besef hiermee zuinig om te gaan. 

Tijdens een van de gesprekken met haar voormalige buurjongen en bijzondere boer Arnoud, ontdekte ze zijn behoefte aan constante afzet voor zijn bijzondere rundvlees. Vlees van runderen die een fantastisch leven hebben gehad in de natuurlijke habitat van natuurpark “De Brabantse Biesbosch”. Daarnaast was zijn missie om dit met sobere en zelfredzame rassen te doen , waaronder oud Hollandse rassen als: de Blaarkop en Lakenvelder. Dat goede leven was direct merkbaar door de (h)eerlijke smaak van het vlees. Een bijna vergeten smaak , zoals het ooit bedoeld was en dus nam Cynthia het besluit om vanaf nu altijd als ze vlees at, fatsoenlijk vlees te eten van dieren die een vrij bestaan hebben gehad”. Dit resulteerde in 2010 met de oprichting van De Vrije Koe.

Kort na het formuleren en bereiken van de afgesproken doelstellingen m.b.t. afzet en behoud dieren, liep zij al tegen de eerste uitdaging aan: “hoe kun je groeien zonder je missie uit het oog te verliezen?”. Op zoek naar het antwoord ontmoette Cynthia Machiel van Dooren, sociaal ondernemer met een achtergrond in het begeleiden van goede doelen naar ondernemerschap. Hij werd zo geraakt door het verhaal van Cynthia dat hij besloot mee in te stappen en samen de schouders te zetten onder het groot maken van De Vrije Koe.

Tijdens deze onophoudende zoektocht ontmoeten wij mensen en organisaties die ons bewust of onbewust helpen om steeds beter de wegen te bewandelen naar een goede balans tussen alle schakels in de vleesvoedsel keten.

Een ding weten we zeker… we zijn er nog niet, maar zitten absoluut op de goede weg. Geniet u mee?