Winkelwagen - FAQ - Contact - English

Duurzaam

De Blaarkop: een nieuwe vorm van duurzame landbouw

Als je besluit om vlees van vrije koeien op tafel te zetten, help je mee om meer oer-Hollandse landschappen te creëren vol oer-Hollandse koeien. Hoe zit dat?

Om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, worden op initiatief van de overheid een heleboel gebieden in Nederland ‘vernat’. De drassige weiden zijn ideaal voor weidevogels (een milieudoelstelling), maar vermindert de melkproductie bij gewone koeien drastisch.

Gelukkig is er een oplossing: de Blaarkop, de vrije koe bij uitstek! Die doet het namelijk uitstekend in een natuurlijke omgeving en verstoort, in tegenstelling tot de meeste andere rassen, de ecosystemen niet. De Blaarkop draagt zelfs bij aan biodiversiteit. Overstappen op de Blaarkop biedt dus een goed en duurzaam alternatief.

Onze koeien zijn dubbeldoel koeien. Ze zijn zowel geschikt voor zuivel als voor vlees en daardoor minder belastend voor het milieu. Ook hebben ze nauwelijks krachtvoer nodig. Onze koeien doen dienst als natuurbeheerder en dragen zo bij aan de biodiversiteit. En tenslotte is er minder CO2 uitstoot omdat we alleen vlees uit Nederland aanbieden en het liefst regionaal opereren.

Hoe meer vraag naar Blaarkop producten > hoe meer veehouders op vrije koeien overstappen > hoe authentieker en ongerepter het Nederlandse landschap!