Winkelwagen - FAQ - Contact - English

Certificeringen en keurmerken

De Vrije Koe groeit hard! Elke dag proeven nieuwe klanten ons (h)eerlijk vlees, vertellen er over aan vrienden en familie… en blijven bestellen. Wij zijn onze ‘fans’ daar ongelofelijk dankbaar voor, zij maken het voor ons mogelijk eerlijk, duurzaam rundvlees aan te bieden terwijl wij werken aan het behoud en de groei van oud-Hollandse rassen, biodiversiteit op kleine schaal.

‘Zijn jullie een keurmerk?’ en ‘is De Vrije Koe biologisch?’ zijn veelgehoorde vragen.  Het korte antwoord daarop is: ‘nee, nog niet’. De Vrije Koe staat voor het aanbieden van een eerlijk, natuurlijk en duurzaam product, 100% transparant en natuurlijk vooral erg lekker. Onze runderen grazen buiten, worden niet versneld groot gebracht, zien de dierenarts niet of nauwelijks en pas na drie jaar geslacht.

De boerderijen waar onze kuddes grazen gaan verder in de verduurzaming dan de wet voorschrijft en waar nog geen keurmerk voor is gemaakt. Tegelijkertijd zijn niet alle aangesloten boeren volledig biologisch gecertificeerd, waardoor dat keurmerk vooralsnog niet beschikbaar is voor ons. Wij kiezen er voor met boeren te werken waarvan wij zeker weten dat ze voor de volle honderd procent mee gaan in onze zienswijze… het beschikken over een certificaat is daarbij voor ons van ondergeschikt belang.